NIIF 6NET

NIIF/HUNGARNET IPv6 Projekt

IST
NIIF IPv6 Bittorrent software
Bevezető
Dokumentáció
 Termékek
IPv6 FAQ
IPv6 Streaming server
IPv6 Radio streaming
IPv6 szolgáltatások/szerverek
IPv6 Bittorrent software
IPv6 Bittorrent szolgáltatás
Szolgáltatások
Partnerek
Események
Kapcsolat
Linkek
 Campus6
Védett Oldalak

In English:


Kezdőlap

IPv4-et használ :(

IPv6 Bittorrent

IPv6 képes BitTorrent NIIF/HUNGARNET- töl

Ehhez a szolgáltatáshoz két oldal tartozik: IPv6 képes bittorrent kliensekröl szóló, IPv6 bittorrent szolgáltatásokról szóló

A javasolt kliens aBittornado kliens, mivel fejlesztése relatíve stabil.

1. Az eredeti Bittorrent kliens

Az eredeti Bittorrent kliens 3.3 változatához egy patch szükséges
 1. Az IPv6 kommunikációnak müködnie kell.
 2. Python 2.3.x vagy késöbbi változatot kell használni, mert ez a változat teszi lehetövé az IPv6-os kommunikációt és az IPv6 támogatás ellenörzését
 3. Ez a patch a következöt teszi:
  • A bind()-ot kiadva AF_INET6 wildcard socketre, a bind() AF_INET wildcard socketre is megtörténik egyidöben. Ez a leggyakoribb a különbözö implementációkban, habár ha ettöl eltérö a akkor ipv6_bind_ipv4 default értékét meg kell változtatni bind() esetén
  • Képes kapcsolódni tetszöleges távoli sockethez, mert transport független metódusokat használ, mint getaddrinfo()
 4. A patch letöltése után a RawServer.py -t kell megpatkolni a patch < RawServer.py.correct paranccsal a Bittorrent 3.3. forrásában.
 5. Végül Bittorent-et kell installálni az eredeti dokumentáció alapján

Az elözö patch nem alkalmahazható Bittorrent version 3.4.1 vagy késöbbi változatokhoz, mivel ezek már másfajta announcement protokollt használnak (compact=1), amelynek a lényege, hogy IP és Port bináris 6 byte-os stringként van kezelve és nem bencode-olva mint az elözö változatokban: szóval nem IP független. Bittorrent 3.4.1 és késöbbi változatok egy elég rossz protokoll változtatást eszközöltek, hogy 4-5%-al kevesebbet kelljen kommunikálnia a tracker-nek.

2. ABC [ Yet Another Bittorrent Client ] Windows-hoz (és Linux-hoz)

ABC [ Yet Another Bittorrent Client ] azt állítja magáról, hogy támogatja az IPv6-ot 2.6-os változattol kezdve.
 • Windows
  • Windows XP alatt nem müködik az IPv6 Windows-os python nem támogatja IPv6-ot, így nem várható el, hogy IPv6-ot támogassa, mivel a rendszer python-ban írodott.
 • Linux
  • Az ABC nem installálható Linux-ra: A 2.6-os változat azonban a path-ok megfelelö kijavítása után müködö képes, ha a kicsomagolási könyvtárból futtatja a felhasználó.
  • Az ABC támogatja az IPv6-ot Linux-on (és FreeBSD-n). Engedélyezni kell a forráskódban és utánna használható. ABC 2.6.5- nál késöbbi változatokat nem teszteltem. Amint a 2.7.0 változat elkészül, akkor fogom.
 • Általános megjegyzések
  • Az ABC lelke a Shadows Bittorent kliens (amit késöbb átneveztek Bittornado-ra) aminek van IPv6 támogatása.

3. Bittornado

Bittornado támogatja az IPv6-ot 0.0.1 változattol kezdve. Az utolsó stabil változat 0.3.7 szintén tartalmazza (compact=1) változtatást, ilyenformán az IPv6 támogatást használhatatlanná téve. A fejlesztö valószinüleg sohasem tesztelte az IPv6 támogatást a Bittornado 0.3.7-en. A következö patch itt letiltja klienseken a compact=1 kéréseket, amivel lehetövé teszi, az IPv6 müködést.
A Minden jog fenntartva © NIIF - Utolsó Frissítés 0